Redescopera retete traditionale cu Ana Pan

Ana Pan redescopera retetele traditionale romanesti

La Ana Pan ne schimbam designul magazinelor, reinventam produsele, dar punem totodata accentul pe traditii, pe retete in care regasim povestea unui eveniment, a unei familii sau a unei sarbatori, pastrand migala desavarsita cu care cream produse in fiecare zi.

Tocmai de aceea, ne propunem sa descoperim zilnic traditii frumoase si retete bine cunoscute din zonele Romaniei, retete pe care strabunii nostri le-au transmis prin viu grai copiilor si nepotilor pentru a le indulci evenimentele importante din vietile lor.

Incepem proiectul nostru cu o frumoasa zona a Romaniei, Ardealul, unde se mananca proaspat si sanatos, o zona darnica in retete din ingrediente delicioase, de care nu puteam sa nu profitam.

In Ardeal bucataria romaneasca nu a avut decat de castigat de pe urma influentelor aduse de populatiile minoritare, iar alaturi de familia Angheluta incepem sa dezvoltam retete cu delicii naturale si ingrediente comune, dar care in combinarea lor ne ofera gusturi senzationale

Familia Angheluta s-a nascuta in intregime in satul Certeju de Sus, judetul Hunedoara. S-au nascut si au crescut intr-o zona in care traditiile culinare inca se pastreaza, iar caminul cultural aduna la fiecare sarbatoare intreg satul in jurul bunatatilor pe care batranele satului le pregatesc dupa retete foarte vechi, primite la randul lor de la strabunici.

Cand cei doi copii ai familiei Angheluta au crescut, toti 4 au luat calea Bucureștiului, catre joburi si scoli mai bune. S-au mutat, dar au luat cu ei cele 3 caiete de prajituri ce contin retete foarte vechi, stranse cu drag de la strabunici si vecini din Ardeal.

Camelia si Sorina Angheluta s-au molipsit de pasiunea pentru gatit de la bunica Sorinei cat si de la sora bunicii, care era bucatareasa la nunti.  Sorina inca din copilarie a fost responsabila cu privitul si, mai ales, cu degustatul, asa ca si acum, rolul ei este unul foarte important, pe care il va imparti de data aceasta si cu clientii Ana Pan pe care ii vom invita in curand la degustari pentru fel de fel de prajituri si placinte delicioase!

Pe Sorina, fiica familiei Angheluta, am cunoscut-o la evenimentul de sarbatorire a celor 25 de ani de Ana Pan. Este o persoana care la prima vedere nu tradeaza pasiunea pentru gatit, a ei si a mamei ei.

Dar ce supriza placuta am avut cand ne-am reintalnit in alte imprejurari cu Sorina si Camelia, doamna Angheluta, in laboratorul nostru de Inovatie. Aici testam cele mai noi trenduri în gust și ingrediente, dar si retete traditionale. Echipa noastra de Inovatie creeaza cu mare drag produse creative, din asocieri de ingrediente aromate, dar si redescopera si readuce la viata retete traditionale impreuna cu persoane la fel de pasionate de bunul gust, ca si noi.

Proiectul demarat impreuna cu familia Angheluta este primul de acest fel, iar pe 11 august, am avut o prima degustare alaturi de clientii fideli a acestei prajituri. Feedback-urile primite ne-au confirmat inca o data ca gustul prajiturilor din copilarie nu se uita.

De asemenea, asteptand de la voi, cei pasionati de gustul bun si de gatit, sugestii de familii unde traditia dulcelui nu se uita, ci din contra, se transmite mai departe cu drag celor din generatia tanara.