Cand entuziasmul se rasplateste cu zambete – sau cum arata o zi intr-un shop Ana Pan
Cand entuziasmul se rasplateste cu zambete – sau cum arata o zi intr-un shop Ana Pan

E dimineata, ora 6:30, iar strazile din apropierea statiei de metrou Pipera sunt pustii. Parca nici nu prevestesc freamatul si aglomeratia ce va incepe odata cu ora 9:00, cand mii de tineri se grabesc sa isi ocupe cuminti locul la birou.

In schimb, Dana este deja in shop-ul Ana Pan Pipera si isi pregateste uniforma (un tricou alb polo si un sort meticulos calcat). Arunca o privire in oglinda si zambeste. Isi aranjeaza cele cateva suvite roz intr-o coada si se pregateste de o noua zi.

Intre timp, Letitia pregateste cate o cafea pentru colegi. Ea e cea mai mai noua colega in echipa din Ana Pan Pompeiu  si a inceput training-ul despre cum sa faci o cafea perfecta.

La 7:30 deja patiseria e proaspat scoasa din cuptor si Dana o aranjeaza in vitrina, painea calda asemenea, iar Letitia tocmai a terminat de expus delicioasele prajituri de casa pe platouri si torturile impartite intre cele care sunt pentru comenzi personalizate si cele care inca isi asteapta degustatorii.

Tocmai intra primul client in shop si e intampinat de Dana cu cel mai molipsitor zambet si un ”buna dimineata” la fel de sincer ca zambetul ei. Nici nu asteapta sa i se spuna comanda si deja da drumul la espressor. Ea stie ce ii place lui Andrei (e client fidel inca de la redeschiderea din 2016, de cand a descoperit aroma cafelei de la Ana Pan).

Tot spatiul se umple de o placuta aroma de cafea si de patiserie calda. Nici nu poti spune ”nu” unui sandwich croissant pe care sa il savurezi alaturi de acel capuccino acoperit de o perfecta spuma de lapte.

In curand shop-ul e plin de tineri care isi asteapta micul dejun si cafeaua binemeritata. Cele 4 colege isi impart sarcinile din priviri.

Irina, managerul de vanzari Ana Pan, le-a trainuit cum sa fie eficiente in preluarea si realizarea comenzilor, in comunicarea deschisa si relaxata cu cei care intra in shop-urile Ana Pan. Totul se face dupa manual.

E si zi de sarbatoare si la birourile din zona e deja o traditie sa iti indulcesti prietenii si colegii cu platouri de prajituri si patiserie dulce sau sarata. Nici intalnirile de la office parca nu mai au sens fara delicioasele mixuri de mini croissante, pain aux chocolat sau mini pate-uri cu branza, ciuperci sau spanac.  

Ana Pan a pornit cu un magazin de familie in zona Dorobanti in octombrie 1990, care a avut un mare succes imediat dupa deschidere. Au fost angajati la acel moment cei mai mari maestri cofetari din piata de la institutii precum Capsa sau Nestor. Ana Pan a urmat acea dorinta a clientilor de a avea produse exceptionale la gust, din cele mai bune ingrediente si a deschis si alte magazine in toate zonele centrale ale Bucurestiului. A urmat constructia laboratorului central de paine artizanala, patiserie si cofetarie, inclusiv bombonerie fina.

Astazi, brandul a ramas la fel de pasionat de produse naturale, proaspete, create zilnic de maestrii cofetari, patiseri si brutari, din ingrediente atent selectionate dupa retete traditionale.

La Ana Pan credem ca poti fi autentic intr-un shop realizat de romani, intr-o firma romaneasca, avand produse traditionale si reinventate, create zilnic de la 0, chiar in centrul Bucurestiului.

100% romanesc, 100% ambitie sunt principiile dupa care se ghideaza Ana Pan demonstrand ca putem crea local concepte inedite de cofetarii – cafenele.

Secretul succesului vine o data si cu reinventarea brandului Ana Pan: agil, antreprenorial, cu oameni tineri care doresc sa schimbe fata retailului romanesc si sa dezvolte un brand la nivel mondial.

Astazi Ana Pan se mandreste cu cei mai experimentati si inovativi cofetari, brutari, ciocolatieri si designeri de bun si frumos dar si cu cei mai entuziasti colegi in shop-uri.

Evaluarea performantei sau procesele de recrutare si promovare a angajatilor sunt bazate pe valori, insa importanta este recunoasterea si recompensarea. In fiecare luna sunt alesi Ambasadorii Valorilor Ana Pan – colegi care se remarca prin rezultate excelente dar si prin aplicarea valorilor in activitatea lor de fiecare zi.

Ana Pan ofera un mediu stabil de lucru, salarii decente si oportunitatea de a creste profesional.  Dorim atragerea celor mai buni colegi, pe care sa ii crestem si sa le oferim oportunitati de a se dezvolta in familia Ana Pan. In Laboratorul Central maestri cofetari, patiseri, brutari si bucatari pregatesc zilnic cele mai delicioase produse si fiecare shop Ana Pan are o mica echipa creativa si dedicata in a multumi clientii fideli. Aici posturile incep de la asociat de vanzari si continua cu manager in training si apoi cu manager de magazin.

Pentru a-i sustine pe asociatii de vanzari in dezvoltarea lor si pentru a le oferi oportunitati de crestere profesionala, exista un program dedicat, astfel incat la o anumita perioada pot prelua un rol nou in echipa.  Pentru a promova de la un nivel la urmatorul, fiecare asociat de vanzari e sustinut sa dobandeasca o serie de abilitati specifice atat prin traininguri cat si prin coaching on the job. Astfel, cei motivati, entuziasti si care au capacitatea de a invata repede, au sansa de a evolua foarte rapid din punct de vedere profesional.

Raluca, Manager Shop Ana Pan Coposu si Traian e in echipa Ana Pan si de aproape 20 ani le zambeste cu drag tuturor clientilor care ne trec pragul. ”In general ramai acolo unde esti motivat atat profesional cat si personal. Pot spune ca imi place foarte mult ceea ce fac, mai ales ca astfel am ocazia sa indulcesc un moment important din viata clientilor nostri. Lunar avem training-uri care ne ajuta sa crestem impreuna si sa dezvoltam servicii exceptionale pentru acestia”.

Cand shop-ul e plin de clienti, Dana care verifica mailurile in pauzele dintre comenzi, tocmai le citeste si colegelor frumoasa veste pe care tocmai a primit-o: Letitia a fost numita Ambasadorul lunii la Ana Pan. Entuziasmul si implicarea ei au fost motivele pentru ca a fost votata de colegii din intreaga companie. Felicitari, zambete si aplauze insotesc vestea, iar cativa dintre clienti o felicita si ei sincer pe Letitia.

Cautam intotdeauna oameni buni, onesti si muncitori, la fel de pasionati de a crea produse excelente. Cei care sunt atrasi de ceea ce am povestit mai sus, sunt incurajati sa aplice. Chiar daca poate momentan nu e disponibil jobul pe care il cauti, poti lua legatura cu noi.

Pentru ca suntem in crestere, de multe ori angajam oameni care ne plac, indiferent daca avem acel post disponibil sau nu. Aplicarile se fac fie pe pagina de cariere http://www.anapan.ro/cariere, fie pe email hr@anapan.ro .